Thore Vonsek

Thore Vonsek

I konceptudviklingsøjemed har jeg brugt det meget, at jeg har kendskab til flere forskellige typer af medier. Vi kan bruge de medier, der er bedst egnet til den enkelte aktivitet. En god måde at tænke idé-udvikling til tv er faktisk også at tænke i andre medier

Lagt online: 26.03.2014

Thore Vonsek er redaktør, Smæk for skillingen, DR Ung Århus, Cand.it. i multimedier, Bachelor i dansk.

”Superfedt”.

Sådan betegner Thore Vonsek den situation, at han har nået det mål, han bevidst har stilet efter gennem fem års uddannelse på universitet: at komme til at arbejde med fjernsyn. Straks efter afslutning af sin cand.it.-uddannelse fik han job ved DR Ung på Danmarks Radio i Århus.

”Lige fra jeg startede på dansk-studiet, har jeg vidst, at jeg gerne ville lave tv. Jeg har aldrig haft specielt flair for det tekniske. Men jeg så, at der var nogle muligheder og nogle nødvendigheder ved at lære noget net og nogle multimedieredskaber, og derfor valgte jeg cand.it.-uddannelsen som overbygning. Den har åbnet døre for mig, fordi den er så bred.”

”Jeg var i praktik på programmet Raketfart på TV2 Zulu, og det var mit it-kendskab, der bragte mig ind, fordi jeg kunne lave deres hjemmeside. Men jeg lavede så både net og tv i praktiktiden. Den erfaring og mit speciale i interaktivt tv gjorde, at jeg kom ind ved DR på programmet Boogie. Lige nu er jeg redaktør på Smæk for skillingen, der er et program for de 15-20-årige om mode, gadgets, nettips m.v.”, fortæller Thore.

I det daglige arbejde med at udvikle og tilrettelægge tv-programmer trækker han på erfaringer fra både bachelor- og cand.it.-studiet, mener Thore:

”Danskstudiet og multimedie-uddannelsen har hver især givet mig noget ballast, som jeg bruger hele tiden. Det er brede uddannelser begge to. Jeg er kommet bredt omkring ved så mange ting, så jeg har mulighed for at snakke med. Om programmeringssprog. Om hvordan man laver et website og bygger det op. Hvordan man kommer ind under huden på forskellige målgrupper.”

At han, som han selv siger, ikke har flair for det tekniske, gjorde at dele af cand.it.-studiet var vanskelige for ham, men han har alligevel haft glæde af sine oplevelser siden.

”Programmering var simpelthen for svært for mig, men jeg forstår tankegangen, og jeg kan se, hvad det kræver, når vi planlægger aktiviteter, der skal programmeres. I konceptudviklingsøjemed har jeg brugt det meget, at jeg har kendskab til flere forskellige typer af medier. Vi kan bruge de medier, der er bedst egnet til den enkelte aktivitet. En god måde at tænke idé-udvikling til tv er faktisk også at tænke i andre medier”, forklarer Thore.

Han vil da også gerne arbejde endnu mere med interaktivt tv og på tværs af medier, end han gør lige for øjeblikket.

”Jeg tror, jeg bliver ved med at lave ungdoms-tv et stykke tid endnu. Og hvis det står til mig, kommer jeg til at udvikle flere interaktive tv-koncepter, hvor seerne kan lege mere med. Der er flere og flere, der får de nye mediecentre derhjemme. Det giver mulighed for at sætte computeren i samspil med tv, og så kan det være, at det er os - seerne, der vinder i Jeopardy, eller det er os, der får en date med hende den hotte på skærmen.”