AAU logo
Ritu S. Frandsen - webkonsulent på Aalborg Universitet

Ritu S. Frandsen - webkonsulent på Aalborg Universitet

Det gav et kick at se det, jeg havde læst i forbindelse med studiet på Interaktive Digitale Medier, udfolde sig på arbejdspladsen.

Lagt online: 17.06.2014

Uddannelse: Bachelor: hum.inf – IndiMedia Kandidat: Cand.It i Interaktive Digitale Medier
Studiejob: InfoGlue webkonsulenter på Aalborg Universitet
Nuværende job: Barselsvikar ved InfoGlue Webkonsulent

Behov for at finde et nicheområde

Under min bachelor var det til at blive rundtosset af alle de teorier og systemer, man skulle forholde sig til. Jeg lærte en masse og fik udvidet min horisont, men fik et behov for at finde et nicheområde. På første semester af kandidaten startede jeg også som studentermedhjælper ved AAU Portalen, og efter få måneder var jeg så passioneret omkring hjemmesider, at jeg så vidt det var muligt ift. studiet primært fordybede mig i teorier, der relaterede sig til hjemmesider.

Det gav et kick at se det, jeg havde læst i forbindelse med studiet, udfolde sig på arbejdspladsen, specielt i forbindelse med omlægningen til nyt webdesign, hvor jeg endda blev taget med på råd, fordi jeg netop havde foretaget en undersøgelse, der var relevant for målgruppen. Udover rutineopgaverne fik jeg også lov til at komme med mit bud på, hvordan nogle sites kunne tage sig ud. Jeg oplevede også, at der var overskud blandt mine kollegaer til at komme med gode råd og praktiske perspektiver på teorier. Eksempelvis da jeg skulle skrive en opgave om SCRUM (en udviklingsmetode), tog SCRUM-masteren ved AAU Portalen tid til at besvarer mine mange spørgsmål, hvilket gav en langt bedre forståelse for det teoretiske materiale på området.

Fokus på praksis i forhold til teori

Det praktiske perspektiv fik jeg ikke kun gennem studiejobbet, men også gennem de mange cases, der ofte blev brugt i forbindelse med vores undervisning, og som alle mine semesterprojekter tog udgangspunkt i. Jeg er en af dem, der godt kan komme til at kede mig, hvis opgaverne bliver for teoritunge, men fordi det teoretiske ofte blev kombineret med det praktiske, blev det lettere og sjovere at skrive, selvom det selvfølgelig krævede, at man arbejde målrettet for at nå deadline. Eksempelvis havde jeg et semesterprojekt hvor der udover det teoretiske også blev foretaget brugerundersøgelser, udviklet prototyper af en hjemmeside, samt fremlæggelse af resultat for virksomhedens direktører.

Det, der gør AAU unik i forhold til, når jeg hører andre fortælle om deres universitet, er, at der på AAU er fokus på praksis i forhold til teori. At man som studerende faktisk får muligheden får at prøve kræfter med det virkelige liv og får indsigt i, hvordan det kommer til at være på den anden side som færdiguddannet.