Ann Lilith Rasmussen, Informationsvidenskab:

Jeg finder det enormt interessant at arbejde med, hvad der egentlig sker når mennesker arbejder og interagerer med forskellige former for teknologier og de muligheder, barrierer og udfordringer der udspringer heraf.

Lagt online: 07.03.2014

Da jeg i 2006 søgte ind på Humanistisk Informatik, Aalborg Universitet var jeg klar over, at uddannelsen også ville indeholde undervisning om og introduktion til teknologi og forståelsen heraf, jeg husker at det skræmte mig en smule, men muligheden for også at arbejde med kommunikation og muligheden for at arbejde kreativt gjorde, at jeg startede på uddannelsen med stor iver. Jeg husker, at jeg især glædede mig til det semester, hvor der blandt andet var fokus på den “rene” kommunikation “Interpersonel kommunikation”.

Et semester jeg havde glædet mig mindre til var semestret med fokus på Computeren som medie, og jeg tænkte, at det ville blive et laaaaangt semester for mig. Men semestret viste sig at blive en øjenåbner for mig, jeg fandt det enormt interessant dels at lære historisk om computerens livscyklus op gennem tiderne, men også især den humanistiske tilgang til IT og begrebet ICT facinerede mig. Feltet mellem IT,CCI, ICT og mennesker er et område, der konstant udvikler sig og udviklingen indenfor “teknologiske vidundere” stiller store krav til dels udviklere, men også i stor grad til brugerne. Jeg finder det enormt interessant at arbejde med, hvad der egentlig sker, når mennesker arbejder og interagerer med forskellige former for teknologier og de muligheder, barrierer og udfordringer, der udspringer heraf. En anden interesse jeg fik var hele feltet omkring organisationer, jeg slugte litteraturen herom råt og noget så kedeligt klingende som “Organisationsteori” blev enormt spændende i min verden.

Disse nye interesser hang ved, og jeg bevægede mig fra at skulle læse min Bachelor på kommunikation, til at jeg endte med at sætte kryds ved Informationsvidenskab. Jeg har ikke fortrudt dette kryds, som har givet mig en masse ny viden. Jeg har udviklet mig både fagligt og personligt, og jeg har givet mig selv en udfordring, som jeg nok ikke ville have fået andetsteds. Jeg synes, det er en vigtig pointe, at man undervejs gennem sit studie husker at være åben også overfor de ting, man troede aldrig skulle interessere en. Det vil jeg gerne give videre til andre, der står overfor det måske svære valg at skulle vælge linie: man skal vælge efter interesse, give sig selv, om det er muligt, en udfordring og ikke bare følge strømmen og eller den nemme og sikre løsning.