AAU logo
Charlotte Bust Sigvardt: På informationsarkitektur kigger vi meget på brugervenligheden

Charlotte Bust Sigvardt: På informationsarkitektur kigger vi meget på brugervenligheden

Styrken ved at læse på Informationsarkitektur er, at du kan overskue situationer, hvor andre hurtigt giver op. Du bliver simpelthen klædt på til at kunne få mening ud af enhver kompleks situation.

Lagt online: 09.04.2015

Charlotte Bust Sigvardt har en bacheloruddannelse i informationsvidenskab og læser på kandidatuddannelsen i informationsarkitektur

Det, som er interessant ved uddannelsen i Informationsarkitektur, er, at vi kigger meget på brugervenligheden. Vi får lov til at kaste et kritisk blik på hele strukturer og hjemmesider og lærer hurtigt at finde steder at optimere. På uddannelsen får vi mulighed for at fokusere meget på brugerinvolvering, og får derfor brugbar erfaring, som vi kan bruge på arbejdsmarkedet bagefter.

Det har været meget positivt at arbejde med portfolio, hvor man reflekterer over egen praksis og på den måde får mulighed for at forholde sig kritisk til sit eget arbejde og sine beslutninger. Det har i høj grad styrket mit faglige niveau og har klædt mig på til bedre at kunne forsvare mine beslutninger på et velovervejet grundlag.

Noget af det, vi bliver rigtig gode til, er at kigge på en meget kompleks situation, hvor der er mange faktorer, der spiller ind. Det er styrken ved at læse på Informationsarkitektur; du kan overskue situationer, hvor andre hurtigt giver op. Du bliver simpelthen klædt på til at kunne få mening ud af enhver kompleks situation.

Det er fedt at læse på AAU, fordi man bliver en del af et akademisk fællesskab, hvor man kan få stort udbytte af hinandens kvalifikationer gennem gruppearbejde. Kandidaten i Informationsarkitektur er en international kandidat, og man får derfor lov til være en del af et tværkulturelt team, hvor man i høj grad også kan trække på andres kvalifikationer og baggrunde. Vi har mulighed for at lære af hinandens styrker, der til slut resulterer i, at vi alle bliver stærkere kandidater.