Udlandsophold

Udlandsophold

Udlandsophold

Når du er studerende på Kommunikation og Digitale Medier, har du rig mulighed for at tage et udlandsophold. Mange studerende vælger at placere deres udlandsophold på 4. eller 5. semester af bacheloruddannelsen, men i princippet kan du selv vælge, hvilket semester det skal være på. Som udgangspunkt gives der dog ikke merit for 1. og 6. semester og fra studienævnets side anbefales det også at tage af sted på 4. eller 5. semester.

Det er op til dig selv, hvor du gerne vil hen, og hvilke kurser du gerne vil tage. Det vigtigste er, at dit udlandsophold har relevans for dit studieforløb, og derfor skal du have det godkendt af Studienævnet.

Det vil med andre ord sige, at du skal have merit for dit udlandsophold. Merit betyder, at du i nogle tilfælde kan blive fritaget for nogle ECTS-­point eller kurser på dit igangværende studie, hvis du tidligere har taget en uddannelse eller et kursus, hvor indholdet og niveauet minder om det, du nu skal i gang med. Det er samme tankegang, der gør sig gældende, når du skal på udlandsophold. Her skal det forløb, du følger i udlandet, minde om det, du ellers skulle have fulgt herhjemme, således at Studienævnet kan ’stå inde’ for, at du lærer noget relevant i forhold til din uddannelse under kommunikation og digitale medier. Læs om, hvordan du søger merit for dit udlandsophold.

Når du er studerende på Kommunikation og Digitale Medier, er det i praksis studienævnets fagkoordinatorer, der godkender dit forløb. Hvis du har spørgsmål om studieophold i udlandet, kan du kontakte den internationale koordinator.

Det kan godt være en lang proces at få arrangeret et udlandsophold i forbindelse med studiet; du skal finde det rigtige universitet, du skal finde de rigtige kurser, du skal søge legater, du skal finde bolig, du skal søge merit, du skal have visum og så videre. Derfor anbefales det, at du begynder at planlægge dit ophold et år inden, du gerne vil af sted.

Hvis dit udlandsophold skal blive til virkelighed, så er de mest afgørende faktorer dig selv og dit engagement. Når det er sagt, så er der selvfølgelig hjælp at hente. AAU har et Internationalt kontor, som netop har til formål at hjælpe studerende med alt, der angår udlandsophold.