Optagelse på kandidatuddannelsen

Optagelse på kandidatuddannelser

Generelt

For at komme ind på en kandidatuddannelse, skal du være kvalificeret. Det bliver du gennem din bacheloruddannelse.  Her er det vigtigt at huske på, at de forskellige uddannelser og uddannelsesinstitutioner ser forskelligt på, hvornår man er kvalificeret. Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvad der skal til, for at du er kvalificeret til at blive optaget. Dette gør du ved at kontakte de studier, du ønsker optagelse på.

Optag med bachelor i kommunikation og digitale medier (KDM)

Hvis du har en bachelor fra en af uddannelserne under kommunikation og digitale medier, og ønsker at tage en kandidatuddannelse på en af de uddannelser, der hører under Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier, er processen lidt nemmere, end hvis du kommer udefra. Her er du nemlig automatisk kvalificeret, når du har en bachelorgrad i Kommunikation og Digitale Medier: Kommunikation, Informationsvidenskab eller Interaktive Digitale Medier til at søge optagelse på den tilsvarende kandidatuddannelse. Dette gælder dog ikke kandidatdelen af tilvalgsfaget Mediefag, da dette fag er en uddannelse til at blive underviser på ungdomsuddannelserne. Den automatiske kvalificering, eller retskrav, gælder dog kun hvis du læser videre i direkte forlængelse af din bachelor. 

 

optag med anden bachelor

Hvis du er studerende ved en anden uddannelse end Kommunikation og Digitale Medier, gælder der nogle optagelseskrav, på kandidatuddannelserne under Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier. Du kan læse mere om optagelse på disse sider:

Du kan læse mere om ansøgning og frister og har du yderligere spørgsmål til optagelse kan du kontakte Kandidatteamet.