Øget interesse i at producere film og tv i Nordjylland

Øget interesse i at producere film og tv i Nordjylland

Forskningsprojektet 'Film og tv-produktion i Nordjylland' konkluderer, at der er sket en forøget interesse i at producere film og tv i Nordjylland. Rapporten påpeger, at hovedinvesteringen i lokal nordjysk medieproduktion skal komme udefra i form af tilrejsende produktioner, støtte fra forskellige puljer samt et forøget politisk fokus på eksponeringen af de danske provinser i film- og tv-produktion

Lagt online: 22.08.2016

Projektets hovedkonklusion er, at der er sket en forøget interesse i at producere film og tv i Nordjylland. Det er imidlertid ikke produktioner, som baserer sig på virksomheder lokaliseret i Nordjylland. I stedet er det tilrejsende produktioner, der i et mindre omfang bruger lokal arbejdskraft, men som på flere forskellige måder er med til at skabe fokus på Nordjylland som andet end provins og Udkantsdanmark.

Rapporten analyserer:

  1. den generelle status i nordjyske medievirksomheder,
  2. Den Vestdanske Filmpuljes og kommunernes betydning for produktion,
  3. Norskov-produktionen i Frederikshavn,
  4. Ole Bornedals filmproduktion i Nibe
  5. et historisk drama under tilblivelse i Hjørring.

Samlet peger projektet på, at der kan ske yderligere udvikling for at begunstige medieproduktion i Nordjylland, men rapporten understreger også, at der gennem de seneste år er sket nogle væsentlige skridt i den rigtige retning.

Hent rapporten

Rapporten udspringer af Matchmaking-projektet Film- og tvproduktion i Nordjylland: hvordan snakker det offentlige og det private
sammen? Projektet er støttet af midler fra Region Nordjylland og arbejdstid fra Aalborg Universitet.

Projektrapporten kan hentes på projektets hjemmeside sammen med en række arbejdspapirer: Film og tv-produktion i Nordjylland – hvordan snakker det private og offentlige sammen?

Projektholdet bestod af:

Kim Toft Hansen (projektleder)

Jørgen Riber Christensen

Thomas Mosebo Simonsen

Louise Thomsen Kristensen (forskningsassistent)