Humanistisk informatik har fået nyt navn

Humanistisk informatik har fået nyt navn

Efter næsten 30 år med navnet humanistisk informatik har bacheloruddannelsen nu fået nyt navn. Det nye navn er kommunikation og digitale medier.

Lagt online: 05.02.2015

Uddannelsens nye navn er kommunikation og digitale medier

Navneændringen er sket i forbindelse med akkrediteringen af bacheloruddannelsen i humanistisk informatik, hvor et kritikpunkt var uddannelsens navn. Det faglige panel fandt ganske enkelt ikke navnet dækkende for uddannelsens indhold.

Denne udmelding tog universitetets ledelse til efterretning og besluttede derfor at ansøge om et nyt og mere dækkende navn. Det er dette navn, kommunikation og digitale medier, som nu er blevet godkendt af Styrelsen for Videregående Uddannelser.

ET LÆNGE NÆRET ØNSKE

- Det er en smule vemodigt, at navnet, der har fulgt uddannelsen så længe, nu er på vej ud, men jeg tror alligevel, beslutningen om at søge et nyt navn var helt rigtig, mener studienævnsformand Tom Nyvang.

- Kommunikation og digitale medier er efter min bedste overbevisning et godt navn og en god beskrivelse af uddannelsens indhold. De samtaler, jeg gennem en årrække har haft med hundreder af studerende, tyder også på, at der fra den side længe har været et stort ønske om, at begreberne kommunikation og medier kom ind i uddannelsens navn.

OPBAKNING I ERHVERVSLIVET

Også blandt de virksomheder, der beskæftiger tidligere studerende på uddannelsen, har der været opbakning til navneændringen.

- På vores seneste møde i aftagerpanelet var der markant opbakning til navnet kommunikation og digitale medier og en erkendelse af, at det er mere dækkende end humanistisk informatik, siger Tom Nyvang.

NYT NAVN PÅ ANSØGNINGSSKEMAET

Det nye navn er således allerede taget i brug, og dette års ansøgere vil som de første skulle søge optagelse på kommunikation og digitale medier. Studerende, der allerede er optaget på bacheloruddannelsen, vil få mulighed for at vælge om, der skal stå humanistisk informatik eller kommunikation og digitale medier på deres bachelorbevis.

Tidspunktet for navneændringen giver nogle udfordringer i lyset af kvote 2-ansøgningsfristen allerede i marts. Derfor vil der i den kommende tid blive sat alle sejl ind for at få det nye navn indarbejdet i diverse beskrivelser rettet mod kommende ansøgere. Studienævnet skal desuden drøfte justeringer i studieordningen i anledning af navneskiftet.

KONTAKTINFO:

Studienævnsformand Tom Nyvang, 9940 9027, nyvang@hum.aau.dk